Dans

BritaFalkMarjonBroeks-blackwhite

Flamenco & Ballet

Brita volgde haar dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waar ze in 1992 haar diploma dansdocente behaalde. Ze studeerde af met specialisaties klassieke dans, moderne dans, jazzdans en kinderlessen.

Veel eerder al werd haar interesse gewekt voor flamencodans, toen ze een optreden zag van een flamencodanseres. Ze besloot flamencolessen te gaan volgen en ook op de dansacademie behoorde flamenco tot het lessenpakket.

Na haar afstuderen aan de dansacademie besloot ze zich volledig te wijden aan flamencodans en vertrok naar Spanje om daar te studeren. Ze volgde lessen bij Joaquín Grilo, Farruquito, Rafaela Carrasco, Merche Esmeralda, Manuel Reyes, Andres Marín, Manolete en vele anderen.
Eenmaal terug in Nederland begon ze met lesgeven en formeerde met haar man, flamencogitarist, haar eigen flamencogroep waarmee ze optrad in o.a. Vredenburg in Utrecht en de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Sinds 1992 geeft ze met veel enthousiasme les aan kinderen en volwassenen, aan amateurs en professionals. In 2008 gaf ze moderne dans en flamencodans aan de Nationale Balletacademie te Amsterdam.
Inmiddels geeft Brita ook klassiek ballet aan kinderen en bedacht speciaal voor haar dochter het concept: `sprookjesdans` voor kleuters.

Als choreograaf werkte Brita mee aan de Flamenco Biënnale Nederland, waar haar choreografie “Black Stars Suite”werd uitgevoerd met live muziek. Dit was een unieke samenwerking tussen choreograaf, componist, leerlingen en collega’s.

Brita is ook als repetitor inzetbaar. Wil je bijvoorbeeld je danssolo uitvoeren en heb je tips nodig, dan kan ze je begeleiden om tot een beter podium-resultaat te komen.

Foto uit:
“Black Stars Suite”
Choreografie Brita Falk
Compositie Florian Magnus Maier
© Foto:Marjon Broeks